Altanet - CONSULTANTA RETELE

Altanet ofera servicii profesioniste de proiectare a retelor, de cablare a acestora, servicii de extindere a retelelor si de optimizare, precum si solutii la cheie, adaptate nevoilor tale.


1

PROIECTARE RETELE SI INFRASTRUCTURI DE DATE

Unul dintre cei mai importanti pasi in realizarea unei retele de calculatoare este etapa de planificare si proiectare a retelei. Aceasta etapa garanteaza ca reteaua care urmeaza sa fie executata conform planului de detaliu, se conformeaza normelor interne si internationale de securitate: emisii, interferente, rezistenta la incendii, fiabilitate si rezistenta la uzura. De asemenea, acest pas ia in calcul evolutia in timp, pentru a asigura dezvoltarea omogena si reducerea probabilitatii de aparitie a congestiilor de trafic, care duc la scaderea drastica a performantei retelei si la pierderea de informatii.

2

CABLARE RETELE SI INFRASTRUCTURI DE DATE

Procesul de cablare a retelei incepe dupa finalizarea etapei de planificare si proiectare. Acesta urmareste planul realizat anterior si in cadrul sau se realizeaza instalarea fizica si logica a retelei si a echipamentelor active si pasive de retea. Iti punem la dispozitie servicii complete pentru cablare structurata, indiferent de dimensiunea si arhitectura retelei. Lucram cu principalii importatori si distribuitori de echipamente active si pasive de retea, pentru a-ti oferi solutii variate la preturi competitive.

3

EXTINDERE RETELE SI INFRASTRUCTURI DE DATE

Reteaua ta de calculatoare trebuie sa tina pasul cu dezvoltarea firmei tale. Daca numarul de porturi disponibile devine insuficient, daca cele existente nu sunt amplasate corect sau daca nu poti introduce in retea noile echipamente, este momentul sa iti extinzi reteaua existenta. Aceasta se face adaugand noi extensii ale retelei, pe baza arhitecturii initiale. Procesul de extindere are rolul de a acoperi nevoile tale curente si cele estimate pentru urmatoarea perioada de timp.

4

OPTIMIZARE RETELE SI INFRASTRUCTURI DE DATE

Performantele retelelor se deterioreaza in timp din cauza cresterii continue a vitezei de transmisie, a aparitiei de noi aplicatii precum si a cresterii numarului de utilizatori. Aceasta deteriorare se manifesta printr-o scadere a disponibilitatii resurselor de retea (acces la internet, mesagerie electronica, web, fisiere sau aplicatii partajate, imprimante si alte echipamente de retea) si o micsorare continua a vitezei de acces la acestea. Cea mai importanta consecinta a problemelor de retea este reducerea eficientei angajatilor dumneavoastra.